Direktlänk till inlägg 18 mars 2010
Bakade både vanlig glödkaka och glutenfri glödkaka idag. De blev faktiskt väldigt goda och barnen (och Lena som kom förbi) uppskattade dom .
De var inte helt lätt att kavla ut dom riktigt tunna så det blev bara 7 st av varje sats. Men det var nog ingen nackdel att de blev lite tjockare, de blev så där halvsega som de ska vara.
Jag använde ett recept som var i Coop tidningen för några veckor sen.
Receptet hittar ni här
Jag fick slut sirap så jag använde bara ½ dl istället för 1 dl.
Använde en vanlig brödkavel istället för kruskavel.
Använd riktligt med mjöl på bakbordet när ni bakar ut dem.
Vet inte om det står i receptet, men man bör använda en gjutjärnspanna.
Om ni vill baka dessa glutenfria så byt bara ut vetemjöl och rör degen så den blir kladdfri och går att baka ut sen. Jag använde både fin och grov mjölmix.
Här är en bild på mina glutenfria...
Och bilder på vanliga med vetemjöl och grahamsmjöl
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | 31 | |||||||
|