Direktlänk till inlägg 2 mars 2010
Bjöd hit äldsta sonen på middag idag, och han var så snäll och hjälpte mig att skotta gården, slutar ju aldrig att snöa, dessutom stormar det och drevar på fint fortfarande, suck...
Som ni vet vid det här lagat om ni läst min blogg så har jag stor passion för mat, älskar att laga god mat och improviserar ofta matlagningen till vad som finns hemma. Har alltid ett välfyllt skafferi, kyl och frys med diverse tillbehör.
Man kan göra så mycket med matlagning om man har olika tillbehör, alltid lika kul att hitta på nya smakkombinationer.
Arbetade som kock i ett projekt för många år sen och sökte in på kockutbildningen och kom in där. I samma veva fick jag diagnosen på min celiaki och blev avrådd från min dietist att jobba som kock då det innebär att man måste smaka av såser, vara i mjöldamm osv.
Jag får istället leka amatör kock här hemma....
Till middag idag gjorde jag en fantastisk god fiskgryta med pressad potatis.
Så här gjorde jag:
Hackade 5 vitlöksklyftor som jag fräste i smör, hällde i ett par dl vitt vin, en grönsaksbuljongtärning, en förpackning körsbärstomater,1 dl gul chili tomatsalsa, rikligt med hackad persilja, vitpeppar och salt.
I detta vände jag ner 4 st Pangasusfisk fileér som jag skurit i stora bitar.
Lät det puttra i 10 min och redde lite med ljus maizenaredning och en skvätt creme fraich med chili som jag hade kvar i kylen.
Blev en fantastiskt god fiskgryta med lite sting i.
Pressad potatis serverades till.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | 31 | |||||||
|