Direktlänk till inlägg 17 mars 2011
Min dotter och jag har idag gjort en fantastiskt god afrikansk middag.
Det började med att jag vaknade i morse och hade drömt
om kycklinggryta med aprikoser.
Var så sugen och kunde inte släppa tankarna på grytan.
Googlade lite om recept och fastnade för denna afrikanska gryta.
Det som är lite speciellt med afrikansk mat är kryddningen som ofta består av kanel, kardemumma, kryddpeppar, saffran, koriander, färska örter, mangold, lök, tomater, bladgrönsaker, frukt, mandel och nötter i maten.
Variationerna i det afrikanska köket är stora beroende på var i Afrika det är.
I vissa delar kommer influenserna från det asiatiska köket eller det europeiska.
Nästa gång jag åker till Stockholm ska jag försöka
besöka en afrikansk restaurang .
Jag ändrade lite på receptet på grytan idag, och tillsatte kokbanan, vilket jag aldrig
mer ska prova.
Bananen är absolut smaklös och har en konstig konsistens fast man kokar den länge.
Petade faktikst ur dessa ur grytan sen.
Tillsatte även färska smörstekta champinjoner i grytan.
Riset vi gjorde smakade gudomligt och annorlunda.
Gjorde receptet längst ner på denna sida.
Kycklinggrytan med aprikoser finns också på denna receptsida.
Vi använde kycklingfilé.
Kan verkligen rekommendera grytan och riset för er som vill
prova nåt annorlunda.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
4 |
5 |
6 |
||||
7 | 8 | 9 |
10 | 11 |
12 |
13 | |||
14 |
15 |
16 | 17 | 18 |
19 |
20 | |||
21 | 22 | 23 |
24 |
25 |
26 |
27 | |||
28 |
29 | 30 |
31 |
||||||
|